Fizikalna terapija Bosnar i Filipović

fizikalna-terapija-logo
+385 1 46 47 092

info@fizikalna-terapija.hr

Kneza Ljudevita Posavskog 36b

10 000 Zagreb

STRUČNI TIM

Zoran Filipović, MSc

Završio je zdravstveno veleučilište smjer fizioterapije te stekao zvanje bacc.physioth. Od 2001. godine radio je u privatnom sektoru na odjelu za fizikalnu terapiju. Od tada se neprestano usavršava na raznim tečajevima i stručnim predavanjima. 2022. godine završava i specijalistički studij fizioterapije u Zagrebu gdje stjeće zvanje magistra fizioterapije.

Međunarodni instruktor MEDI-TAPING metode

2006. godine završava edukaciju Medi taping metode, a 2011. god. postaje međunarodni instruktor CEPMT metode te vodi stručnu edukaciju na tečajevima u  Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji… Bio je voditelj je i organizator edukacijskog programa stručnog usavršavanja Medi taping metode u Hrvatskoj do 2014 god.

Edukacija po PNF konceptu

Edukaciju po Pnf konceptu započinje 2008 godine, te u slijedeće dvije godine dolazi do 4a levela kojeg uspješno završava na međunarodnom tečaju kod senior instruktora Marianne Heidmann

Ostale stručne edukacije

Od ostalih stručnih usavršavanja valja izdvojiti sudjelovanje na radionicama bandažiranja, PIR, Manuelna terapija-Kralježnica (1998 Zagreb), sudjelovanje i predavanje na gotovo svim kongresima  fizioterapeuta u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji, Srbiji… 

Osnivanjem Hrvatske komore fizioterapeuta izabran je za člana povjerenstva za staleška pitanja, a od 2013. god. obavlja funkciju predsjednika povjerenstva za staleška pitanja. 2015. godine postaje dopredsjednik Hrvatske komore fizioterapeuta i tu dužnost obavlja do 2021 godine. 2022. g. ponovno je izabran za delegata skupštine, predsjednika prvog područnog vijeća i člana Vijeća komore.

Aktivno sudjeluje u rehabilitaciji sportaša Atletskog kluba Sljeme, AK Forca …  te ostalih sportaša.

Privatna praksa fizikalne terapije

2010.god zajedno sa kolegicom Suzi Bosnar otvara privatnu praksu fizikalne terapije.

Od 2011. godine bio je u timu Lise Stublić, naše najbolje maratonke, olimpijke, dugoprugašice koja postiže vrhunske rezultate te drži sve dugoprugaške rekorde u Hrvatskoj.

MSK dijagnostički ultrazvuk

2016. god. postaje međunarodni instruktor prestižne Nizozemske Sonoskills akademije na području dijagnostičkog ultrazvuka MSK sustava, te od tada na svakodnevno koristi dijagnostički ultrazvuk u procjeni, evaluaciji te praćenju stanja naših pacijenata.

Pozvani je predavač i sudionik brojnih svjetskih skupova, kongresa i edukacija na polju MSK dijagnostičkog ultrazvuka. Organizirao je i održao preko 50 edukacija iz MSK dijagnostičkog ultrazvuka u regiji (Slovenija, Hrvatska, Bih, Srbija, Makedonija, Kosovo, Crna Gora).

Član je međunarodnog edukacijskog tima napredne edukacije dijagnostičkog MSK ultrazvuka koja se 2 puta godišnje održava u Amsterdamu.